Ryby jak grzyby

5 (167 ocen)

  • 40 min

Świetne danie na imprezę. Polecam

  • 40 min

Składniki:


  • Składniki:

    3 duże filety dowolnej ryby ( ja użyłam mirunę )
    5 ogórków konserwowych
    2 jajka + bułka tarta do panierki
    sól i pieprz
    olej do smażenia

    Na zalewę potrzebujemy:

    2 średniej wielkości cebule ( pokrojone w pióra )
    3 szklanki wody
    8 łyżek octu
    4 łyżki cukru
    4 łyżki keczupu
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    1 łyżka soli
    10 kulek pieprzu
    10 kulek ziela angielskiego
    5 liści laurowych
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryby jak grzyby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryby jak grzyby 1. Filety rybne kroimy na małe kawałki, obtaczamy w jajkach wymieszanych z solą i pieprzem i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Układamy w pojemniku.
  • ryby jak grzyby 2. Ogórki konserwowe kroimy w plasterki i układamy je na rybach.
  • ryby jak grzyby 3. Z podanych składników gotujemy zalewę ( ok. 15 minut ) i jeszcze gorącą wlewamy do ryby i ogórków.
  • ryby jak grzyby 4. Tak przygotowane danie odstawiamy do ostudzenia a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować