Gołąbki z kaszy gryczanej prażonej

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pomysł na zdrowy obiad bezmięsny .

  • 25 min

Składniki:

  • 2 szt młoda kapusta,
    1 łyżka masło,
    1 woreczek kasza gryczana prażona
    Sól,
    pieprz,
    szczypiorek,
    przyprawa uniwersalna,
    1 szt cebula,
    1 szt kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z kaszy gryczanej prażonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedna ładną kapustę obgotowujemy w całości ,wyciągając po kolei ugotowane liście . Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie .
  • 2. Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Połowę drugiej kapusty kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i siekamy drobno . Dodajemy na masełko z cebulką podsmażamy. Dodajemy kaszę mieszamy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Ściągamy z palnika studzimy .
  • 3. Taki farsz nakładamy na liście młodej kapusty . Zawijamy gołąbki . Układamy ciasto na patelni zalewamy woda z rosołkiem i gotujemy chwileczkę .Podajemy z szczypiorkiem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować