Gołąbki Szwedzkie

4.48 (189 ocen)

  • 30 min

Danie bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 kg kapusty białej
    0,5 szkl. kasza manna
    05, szkl. kasza gryczana
    0,5 szkl. kasza jęczmienna
    0,5 szkl. ryżu
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    wegeta
    2 kostki rosół warzywny
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki szwedzkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać czosnek i chwilę podsmażyć. Kapustę poszatkować. Kasza manna, jęczmienna, gryczana i ryż powinny być niegotowane. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Włożyć do wysmarowanego olejem naczynia do zapiekania i zalać (o,5 l wody + 2 kostki rosół warzywny). Piec godzinę pod przykryciem na koniec odkryć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować