FRANCUSKIE ROGALIKI Z POWIDŁAMI, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne … rozpadające się w ustach , tak że chrupkie ciasto kruszy wszędzie wkoło ;) …. wypełnione po brzegi rewelacyjnym kremem – ze śliwkowych powideł , orzechów laskowych , migdałów i czekolady.Niebo w gębie!Nie ma co zachwalać- trzeba spróbować!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * ciasto francuskie – 300 g

    * powidła śliwkowe – ok. 100 g

    * orzechy laskowe – ok. 80 g

    * czekolada mleczna – 40 g

    * białko – 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Powidła

Francuskie rogaliki z powidłami, czekoladą i orzechami laskowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Piekarnik nagrzewamy do 180C.

    Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

    Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na okrąg i nacinamy na trójkąty ( jak tort ).

    Ich wielkośc zależy od tego , jak duże rogaliki chcemy otrzymać ( u mnie było to 8 większych ).

    Czekoladę drobno siekamy.

    Orzechy podprażamy na patelni i również siekamy.

    Dodajemy powidła i wszystko razem dokładnie mieszamy.

    porcjami nakładamy na ciasto francuski i delikatnie zwijamy rogaliki ( sklejajmy dokładnie rogi ).

    Smarujemy rozbełtanym białkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 10 – 13-15 minut.

    Posypujemy cukrem pudrem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada Orzechy Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować