FRANCUSKIE PODUSZECZKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Świetne na przekąskę lub nawet jako danie obiadowe.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:'
    3 udka z kurczaka
    pół kostki sera feta
    2 średnie marchewki

    CZWARTY SKŁADNIK:
    opakowanie mrożonego ciasta francuskiego

    DODATKOWO:
    olej, papryka słodka w proszku, sól, pieprz

    Pomidory, ogórki i papryka to tylko elementy dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Przekąski

Francuskie poduszeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Udka z kurczaka obkroić z mięsa, następnie mięso to usmażyć na rumiano na oleju, przyprawiając solą i papryką słodką w trakcie smażenia.
  • 2. Marchewkę rozgnieść widelcem na papkę. Dodać do niej ser feta i wyrobić jednolitą masę, ewentualnie dodając trochę oleju, żeby była ona bardziej kleista.
  • 3. Usmażonego kurczaka pokroić na małe kawałki i dodać do masy razem z olejem ze smażenia. Następnie farsz doprawić pieprzem.
  • 4. Każdy płat ciasta francuskiego przekroić na 3 równe prostkąty. Każdy z nich lekko rozwałkować, na jedną połowę prostokącika kłaść farsz, składać na pół i brzegi zlepiać jak pierogi.
  • 5. Poduszeczki piec na blasze psmarowanej olejem 30 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Marchewka Sery Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować