Francuskie poduszeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Udka z kurczaka obkroić z mięsa, następnie mięso to usmażyć na rumiano na oleju, przyprawiając solą i papryką słodką w trakcie smażenia.
2.Marchewkę rozgnieść widelcem na papkę. Dodać do niej ser feta i wyrobić jednolitą masę, ewentualnie dodając trochę oleju, żeby była ona bardziej kleista.
3.Usmażonego kurczaka pokroić na małe kawałki i dodać do masy razem z olejem ze smażenia. Następnie farsz doprawić pieprzem.
4.Każdy płat ciasta francuskiego przekroić na 3 równe prostkąty. Każdy z nich lekko rozwałkować, na jedną połowę prostokącika kłaść farsz, składać na pół i brzegi zlepiać jak pierogi.
5.Poduszeczki piec na blasze psmarowanej olejem 30 minut w 200 stopniach.
Komentarze