Francuskie paluszki czekoladowe

5 (161 ocen)

Pyszne ekspresowe ciastka z ciasta francuskiego z czekoladą. Idealne na przekąskę. Szybka propozycja dla niespodziewanych gości

Składniki:

  • 1 duże opakowanie ciasta francuskiego
    1 jajko
    cukier
    krem czekoladowy
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Francuskie paluszki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozłóż. Posmaruj kremem czekoladowym i złóż ciasto na pół.
  • 2. Z ciasta wykrawaj paski.
    Paski wyłóz na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Paski posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp obficie cukrem
  • 3. Piecz w 195 stopniach ( góra -dół) aż do zrumienienia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować