Flipek biały blok

4.49 (195 ocen)

  • 45 min

Coś dla łakomczuszków

  • 45 min

Składniki:

  • kostka margaryny
    1 szk. cukru
    3 łyżki mleka
    250 g mleka w proszku
    opakowanie flipsów (50g) - ja daję mniej
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Flipek biały blok - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, cukier i margarynę rozpuścić i zagotować. Dodać mleko w proszku. Dokładnie wymieszać.

    Chrupki pokroić na mniejsze kawałeczki, dodać do ciepłej masy i wymieszać.

    Formę wyłożyć folią aluminiową, przełożyć masę dobrze uciskając by była zwarta. Wystawić w zimne miejsce.

    Moj blok jest wysoki, jeśli ktoś woli można zrobić go w większej keksówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować