Krem jeżynowy z biszkoptami

5 (2 ocen)

jeżyny posiadają wiele prozdrowotnych właściwości,m.in antynowotworowych, pomagają także w zapobieganiu chorobom oczu i kości. Są także bogatym źródłem błonnika dzięku któremu wspomagają proces odchudzania

Składniki:

  • „Fioletowe cudo z jeżynami”

    Składniki:
    (porcje dla 4 osób)
    • 150 g jeżyn
    • 2 łyżki drobnego cukru
    • 4 okrągłe biszkopty
    • 250 g serka mascarpone
    • 4 łyżki cukru pudru
    • Sok z połowy cytryny
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego lub naturalnego serka homogenizowanego
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem jeżynowy z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jeżyny wrzucamy do rondla, posypujemy cukrem i gotujemy na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści a owoce puszczą sok. Następnie odstawiamy do wystudzenia.
    2. Sok z połowy cytryny mieszamy z cukrem pudrem i dodajemy serek mascarpone i jogurt naturalny. Całość dokładnie mieszamy.
    3. Na dnie pucharków układmy po 1 biszkopcie, przekładamy gęstą masę i polewamy jeżynami wraz z syropem. Dekorujemy według uznania.
    To bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu deser. Idealnie sprawdzi się gdy zjawią się niezapowiedziani goście. Zachwyca smakiem i wyglądem. Szybko znika z pucharków
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować