Faworki w wersji light

5 (173 ocen)

Wyjątkowo lekkie i dietetyczne faworki.Nie smażone a pieczone. Bardzo kruche i delikatne.

Składniki:

  • Składniki : ( około 40 faworków )

    2 żółtka ( z jajek L ),
    1 1/2 szklanki mąki,
    1 łyżeczka cukru waniliowego,
    100g jogurtu naturalnego,
    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Faworki w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faworki  w wersji light 1. Do miski wsyp przesianą mąkę. Dodaj jogurt, żółtka i cukier waniliowy. Wyrób elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest klejące wsyp troszkę mąki. Uderzaj kulą z ciasta o blat przez parę minut. Rozwałkuj ciasto bardzo cienko i za pomocą radełka wytnij prostokąty. Natnij środek paseczka i przełóż jeden koniec na drugą stronę. Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Włącz termoobieg. Faworki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 10 minut na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować