Dyniowe serniko-brownie

5 (1 ocen)

  • 60 min

Bardzo mocno kakaowe brownie z masą serowo-dyniową. Na wierzchu tworzą się śliczne esy-floresy. Ciasto wilgotne, dość delikatne, smaczne, godne polecenia.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    1/2 szklanki kakao
    1 szklanka cukru
    1 łyżka drobnej kawy rozpuszczalnej
    1 zaokrąglona łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka sody
    1 duże jajko
    1/2 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    1/2 szklanki wrzącej wody

    Masa serowa:
    250 g mielonego białego sera (użyłam z wiaderka)
    100 ml puree z dyni
    1 jajko
    50 g cukru
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Serniki Brownie Desery

Dyniowe serniko-brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Do miski wsypać mąkę, kakao,cukier, kawę, proszek do pieczenia, sodę, dodać jajko, mleko i olej. Wszystko razem zmiksować. Wlać wrzącą wodę, jeszcze raz zmiksować. Ciasto jest rzadkie. Wylać do formy o wymiarach 26x21 cm lub do tortownicy o średnicy 24 cm.
  • 2. Masa serowa:
    Do miski wyłożyć ser, dodać jajko, cukier i mąkę ziemniaczaną, krótko zmiksować. Masę serową wyłożyć łyżką na ciasto, tworząc esy-floresy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 45-50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kakao Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować