Bardzo mocno kakaowe brownie z masą serowo-dyniową. Na wierzchu tworzą się śliczne esy-floresy. Ciasto wilgotne, dość delikatne, smaczne, godne polecenia.
Dyniowe serniko-brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Do miski wsypać mąkę, kakao,cukier, kawę, proszek do pieczenia, sodę, dodać jajko, mleko i olej. Wszystko razem zmiksować. Wlać wrzącą wodę, jeszcze raz zmiksować. Ciasto jest rzadkie. Wylać do formy o wymiarach 26x21 cm lub do tortownicy o średnicy 24 cm.
2.Masa serowa:
Do miski wyłożyć ser, dodać jajko, cukier i mąkę ziemniaczaną, krótko zmiksować. Masę serową wyłożyć łyżką na ciasto, tworząc esy-floresy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 45-50 minut.
Komentarze