Dyniowe placki z gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gulasz:
Cukinię kroję w kostkę,dynie obieram i także kroje w kostkę.
2.Ziemniaki, dynię obieram. Ścieram na tarce jarzynowej. Odlewam wodę która się oddzieli. Dodaję jajka, sól, mąkę. Całość mieszam.
3.Cebule obieram kroję, przekładam do miseczki. Do cebuli dodaję pokrojona pierś z kurczaka, dodaję cubrzycę, pieprz, chili. Mieszam i wstawiam na godzinę do lodówki. Pierś z cebulką przesmażam na patelni, dodaję paprykę pokrojoną, następnie dynię. Pomidory sparzam gorąca wodą i obieram ze skóry. Dodaje do dyni. Całość smażę dalej. Na końcu dodaję cukinię. Duszę pod przykryciem jeszcze pięć minut. Na końcu wsypuje mąkę i chwilę trzymam na ogniu. Podaję z natka pietruszki, doprawiam do smaku.
Komentarze