Dżem czereśniowy nutą anyżu

4.5 (186 ocen)

bardzo lubię czereśnie w każdej postaci a anyż dodał czereśniom wspaniałego aromatu

Składniki:

  • - 2 kg wydrylowanych czereśni
    - 1 kg cukru
    - sok z 1 cytryny
    - 3 gwiazdki anyżu
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Dżem czereśniowy nutą anyżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - czereśnie wydrylowane zasypać cukrem dodać sok z cytryny smażyć do wyparowania wody (smaży się długo czereśnie mają dużo soku )od czasu do czasu mieszać gdy wyparuje już połowa soku z czereśni dodać anyż smażyć dalej uważać aby drzem się nie przypalił gorący dżem przełożyć do słoików pasteryzować 20 -30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować