Domowe mini sajgonki

4.5 (196 ocen)

  • 15 min

Danie dla wielbicieli kuchni azjatyckiej z polską nutką.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 opakowanie papieru ryżowego (ok.. 10 listków)

    Farsz:
    30 dag kapusty kiszonej
    4 pieczarki
    Pół cebuli
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Sajgonki Przystawki

Domowe mini sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Farsz: Rozgrzewamy patelnię, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, czekamy aż się zeszkli, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i pokrojoną kapustę kiszoną. Dusimy
    do czasu aż kapusta zmięknie.
  • 2. Listki papieru ryżowego wkładamy na 3 sekundy do letniej wody, aby stały się bardziej elastyczne.

  • 3. Na brzegu każdego papieru ryżowego dodajemy łyżkę farszu, boki zakładamy do środka
    i zwijamy.
  • 4. Mini sajgonki smażymy przez kilka minut z każdej strony aż nabiorą złotego koloru.

Porady

Sajgonki doskonale smakują z sosem słodko-kwaśnym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować