Deser poświąteczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kisiel truskawkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu, w pół litrze wody z dwoma niepełnymi łyżkami cukru. Na dno pucharków/miseczek położyć po 3 sztuki pokruszonych ciasteczek, które zostały po świętach.
2.Gorący kisiel wlać do miseczek z pierniczkami. Chwilę odstawić do wystudzenia.
3.Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, na samym końcu ubijania dodać łyżeczkę syropu malinowego, i jeszcze chwilę ubijać. Gotową bitą śmietanę przełożyć do woreczka foliowego (najlepiej nadaje się woreczek do zamrażania), odciąć nożyczkami róg woreczka i wycisnąć bitą śmietanę na kisiel, tworząc fantazyjne wzory. Udekorować każdy deser połówką ciasteczka oraz kolorowymi perełkami.
Komentarze