• 2 godz.

Ciasto jest po prostu ,,delicious" :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    1/2 kg maki pszennej
    1 margaryna
    1 szklanka cukru pudru
    1 jajko
    3 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    Ser:
    1/2 kg sera białego zmielonego dwukrotnie
    3 jajka
    20 dag cukru pudru
    20 dag margaryny
    1 budyń waniliowy
    1/2 szklanki mleka

    Jabłka:
    1 kg jabłek
    1 łyżka masła
    1 galaretka pomarańczowa

    Polewa:
    1 czekolada mleczna
    2 łyżki masła
    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrami, proszkiem i posiekać z margaryną. Dodać resztę składników i zarobić ciasto kruche. Ciasto podzielić na trzy części, rozwałkować i przełożyć do natłuszczonych blaszek. Upiec.
  • 2. Żółtka utrzeć mikserem z margaryną i cukrem. Dodać ser, a następnie ubitą pianę z białek. Przed ubiciem białek należy dodać do nich szczyptę soli. Wymieszać delikatnie i gotować na małym ogniu ciągle mieszając. W mleku rozpuścić budyń i wlewać do masy. Wymieszać, następnie gotować, aż zgęstnieje. Gorący ser nałożyć na upieczone ciasto i przykryć drugim.
  • 3. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło roztopić, dodać jabłka i smażyć około 10-15 min na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Po tym czasie dodać sypką galaretkę, wymieszać dokładnie i odstawić na chwilę. Jabłka rozsmarować na cieście i przykryć ostatnim plackiem. Rozpuścić czekoladę (najlepiej w kąpieli wodnej), dodać do tego masło i mleko. Mieszać i poleć ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować