1.Mąkę wymieszać z cukrami, proszkiem i posiekać z margaryną. Dodać resztę składników i zarobić ciasto kruche. Ciasto podzielić na trzy części, rozwałkować i przełożyć do natłuszczonych blaszek. Upiec.
2.Żółtka utrzeć mikserem z margaryną i cukrem. Dodać ser, a następnie ubitą pianę z białek. Przed ubiciem białek należy dodać do nich szczyptę soli. Wymieszać delikatnie i gotować na małym ogniu ciągle mieszając. W mleku rozpuścić budyń i wlewać do masy. Wymieszać, następnie gotować, aż zgęstnieje. Gorący ser nałożyć na upieczone ciasto i przykryć drugim.
3.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło roztopić, dodać jabłka i smażyć około 10-15 min na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Po tym czasie dodać sypką galaretkę, wymieszać dokładnie i odstawić na chwilę. Jabłka rozsmarować na cieście i przykryć ostatnim plackiem. Rozpuścić czekoladę (najlepiej w kąpieli wodnej), dodać do tego masło i mleko. Mieszać i poleć ciasto.
Komentarze