CZEKO-ŚLIWKA

4.47 (169 ocen)

  • 4 godz.

DOSKONAŁA JAKO DODATEK DO CIAST, NALEŚNIKÓW I CIASTECZEK

  • 4 godz.

Składniki:

  • około 3 kg wypestkowanych śliwek węgierek
    800 g cukru
    200 g gorzkiej czekolady
    50 g naturalnego kakao
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Czeko-śliwka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i wypestkowane śliwki smażyć przez ok. 2 godziny , aż puszczą sok a masa zgęstnieje. Ostudzone zmiksować blenderem .Połamać czekoladę i razem z kakao dodać do zmiksowanych śliwek.
    Mieszać aż do rozpuszczenia czekolady.
    Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 20 minut

    Smacznego :)

Porady

Z podanej porcji wyszło 6 słoiczków po 300 g.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować