CUKROWE RÓŻE

4.5 (200 ocen)

  • 40 min

ładne ozdoby

  • 40 min

Składniki:

  • 1 BIAŁKO
    CUKIER PUDER
    KOLOROWE BARWNIKI
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukrowe róże - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do białka dodawać tyle cukru aby utworzyła się elastyczna masa.
    Masę podzielić i dodać barwniki dobrze wyrobić do uzyskania jednolitego koloru.
    Na róże zrobić kilka sopelków, rozpłaszczyć w kształt płatka. Pierwszy zwinąć w rulonik następne przyklejać na około ściskając u dołu. Nadmiar ciasta obciąć nożem.
    Na listki masę rozwałkować. Wyciąć radełkiem kształt listka. Nożem zrobić nacięcia, żyłek.
    róże obwinąć złotkiem i pozostawić do wysuszenia najlepiej w wytłaczance po jajkach listki zostawić na pergaminie.

Porady

Dobrze wysuszone mogą długo leżeć

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować