Coleslaw z czerwonej kapusty

5 (193 ocen)

Surówka w której zakochałam się od pierwszego kęsa :) Przepis pochodzi z książki "Jedz pysznie, chudnij cudnie". Polecam bo to najlepsza surówka jaką jadłam :)

Składniki:

  • mała czerwona kapusta
    czerwona cebula
    2 łyżki chrzanu
    4 łyżki jogurtu greckiego
    sól
    pieprz
    marchewka
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki

Coleslaw z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste drobno szatkujemy.

    Cebulę kroimy w cienkie piórka, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach.

    Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Dodajemy chrzan, jogurt i mieszamy.

    Odstawiamy na 5 minut przed podaniem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czerwona cebula Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować