Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty

4.48 (162 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i czerwonej cebuli najlepiej sprawdzi się jako surówka do obiadu, mięs lub domowych hamburgerów i hot-dogów.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 / 2 mała kapusta biała
    1 / 2 mała kapusta czerwona
    2 małe marchewki
    1 mała czerwona cebula
    Posiekany koperek i natka pietruszki
    Sól i pieprz do smaku
    Sos:
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    Kilka kropli octu jabłkowego
    Odrobina cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę białą i czerwoną ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno szatkujemy. Solimy i odstawiamy na około 15 min., aż zmięknie. Następnie odsączamy nadmiar wody z kapusty.
    Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę kroimy w cienkie piórka.
    Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy, octu jabłkowego i cukru.
    Do miseczki przekładamy kapustę białą, czerwoną, startą marchewkę oraz posiekany koperek i natkę pietruszki.
    Dodajemy sos i wszystko mieszamy. Ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
    Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przeniknęły i podajmy jako surówkę do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować