Ciasto z masą mascarpone

4.99 (156 ocen)

  • 45 min

Pyszne ciasto które zadowoli każdego smakosza ;)

  • 45 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 6 jaj
    - 1 szkl cukru
    - 4 budynie śmietankowe
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    - 25 dkg serka mascarpone
    - 3 łyżki cukru
    - 1 cukier waniliowy ( 32 g )
    - 0,5 l śmietany 30%
    - 1 galaretka cytrynowa ( rozpuścić w 1 szkl wody )
    - 1 dżem morelowy lub brzoskwiniowy
    - 1 paczka migdałów ( płatki)
Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z masą mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt w temperaturze 180 stopni - 30 minut.
  • 2. Biszkopt podzielić na pół.
  • 3. Serek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dolać tężejącą galaretkę.
  • 4. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z masą.
  • 5. Masę wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią.
  • 6. Wierzch posmarować dżemem.
  • 7. Migdały prażyć na suchej patelni. Posypać nimi wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować