Ciasto z galaretką

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciacho

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt różowy: 4 jajka
    pół szkl. cukru
    pół szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do piecz.
    kisiel wiśniowy
    Biszkopt makowy: 4 jajka
    pół szkl. cukru
    pół szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do piecz
    kilka łyżek maku
    Masa jabłkowa: 1 kg jabłek
    2 galaretki agrestowe
    kilka łyżek cukru
    Masa różowa: pół litra kremówki
    galaretka wiśniowa
    odrobina cukru pudru
    Pozostałe składniki: 2 paczki delicji
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z galaretką 1. Upiec biszkopt: ubić białka, dodać cukier, potem żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, potem wymieszać z kisielem, piec ok.30 min w 180 C. Pozostawić do wystudzenia.
    Biszkopt makowy przygotować tak jak biszkopt różowy.
    Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, uprażyć z cukrem, dodać galaretki agrestowe w proszku, wymieszać, pozostawić do wystudzenia.
    Rozpuścić galaretki truskawkowe, gdy stężeją pokroić w kostkę.
    Galaretkę wiśniową rozpuścić w pół szkl. gorącej wody, gdy zacznie gęstnieć zmiksować z kremówką ubitą z odrobiną cukru pudru, wstawić na chwilę do lodówki.
    Na biszkopt różowy wyłożyć masę jabłkową, na to biszkopt makowy, wyłożyć delicje, na to masa z kremówki i posypać kostkami galaretki.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować