ciasto jest bardzo słodkie i przeznaczone dla osób lubiących trufle
60 min
Składniki:
biszkopt:6 jajek
1 szklanka cukru
1 i 1/2 łyżki octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mąki tortowej
Masa: 25 dag trufli w cukierkach[ ja używam trufli z biedronki MAGNETIC]
pół szklanki mleka
pół szklanki cukru
3 żółtka
1 i pół kostki margaryny
Ciasto truflowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i dalej ubijamy.Żółtka mieszamy w miseczce z octem i proszkiem do pieczenia( żółtka raptownie zaczną rosnąc) dodajemy je do piany,mieszamy.Wsypujemy mąki,delikatnie mieszamy i wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160 * C,przez 30 minut.
po ostudzeniu kroimy na pół
2.Trufle rozpuścić w mleku z cukrem i ostudzić.Margaryne utrzeć z żóltkami dodać zimną masę truflową.Masą przełożyć biszkopty.Wierzch ciasta pola ć polewą czekoladową.
Komentarze