Ciasto niebiańskie

4.43 (157 ocen)

  • 60 min

Pyszne i już ! :)

  • 60 min

Składniki:

  • duża paczka herbatników
    1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki
    mała puszka masy krówkowej
    1/2 l śmietanki 30 %
    1 galaretka cytrynowa
    2 budynie waniliowe
    1/2 l mleka
    3 łyżki cukru
    10 dag płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.43 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Dżemy Herbaty

Ciasto niebiańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę (25x25cm) wyłożyć herbatnikami. W 1/2 szklanki mleka rozrobić budynie, resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać mieszankę i ugotować gęsty budyń. Jeszcze ciepły wylać na herbatniki, lekko przestudzić i ułożyć kolejną warstwę ciastek. Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym, ułożyć warstwę ciastek, następnie posmarować dżemem. Wstawić do lodówki.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na ciasto.
  • 3. Płatki migdałowe zrumienić chwilę na suchej patelni, wystudzić i posypać ciasto. Wstawić do lodówki. Porcjować mocno schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować