1.Biszkopt:
Białko ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, następnie mąkę z kisielem proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Wlewamy do formy i pieczemy w 160-180 stopniach C, 30-35 min
Następnie gotujemy budyń czekoladowy,z 700 ml mleka odlewamy szklankę, w której rozpuszczamy budyń ,łyżkę mąki ziemniaczanej i łyżkę mąki pszennej,a resztę mleka gotujemy z 3 łyżkami cukru,gdy mleko się zagotuje wlewamy do niego budyń mieszamy ,aż zgęstnieje.
Jak budyń ostygnie ,miksujemy margarynę i stopniowo dodajemy do niej budyń ,aż powstanie jednolita masa.Rozsmarowujemy masę budyniową na cieście i układamy na masę biszkopty.Następnie miksujemy 2 śmietany przez około 5 min i dodajemy ostudzone 2 pomarańczowe galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody i starta czekoladę ,tą masę wylewamy na biszkopty.
Na wierzch polewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.
Komentarze