Tort dla emilki myszka miki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ubijamy pianę z 5 białek , następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem , dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ( do jednego z biszkoptów dodajemy 10 dag zmielonych orzechów ) . Wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 °C.
2.MASA:Ugotować budyń ze wszystkich składników. Masło utrzeć stopniowo dodawać ostudzony budyń.
3.Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody , brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do galaretek , gdy stężeją wylać na biszkopt i przykryć biszkoptem z orzechami. Nutelle rozpuścić dodać pokruszoną tafle wafla i posmarować biszkopt na to nałożyć nie całą masę budyniową jeśli jeszcze chcemy posmarować boki tortu następnie przykryć 3 biszkoptem i polać polewą.
Porady
Dodatkowo upiekłam biszkopt na okrągłej tortownicy z 4 jajek ,aby wyciąć Myszka Miki.
Jeśli potrzebujesz różowej masy ,a nie masz barwnika to ja dodałam kilka kropel soku z czerwonego buraka .
Komentarze