Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cacao, kawę rozpuszczalną i proszek do pieczenia. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180przez 20 minut.
Odlać 0,5 szklanki mleka. Resztę zagotować z cukrem , dodać mąkę i cappucino rozrobione w 0,5 szklanki. Zagotować. Wystudzić, zmiksować z masłem.
Ubić kremówkę z cukrem waniliowym, dodać2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, następnie ubitą kremówkę. Wierzch posypać kawą cappucino. Schłodzić.
Komentarze