• Ciasto cappucino

    Dodane przez: pati197799

  • pyszny deserek

  • Składniki

    biszkopt:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej ( użyłam nescafe creme)
    2 łyżki cacao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    masa budyniowa:
    0,5 litra mleka
    1 szklanka cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    2łyżki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek cappucino śmietankowe
    kostka masła

    masa śmietanowa:
    0,5litra śmietany 30 %
    2 łyżeczki żelatyny
    cukier waniliowy

  • Sposób przygotowania

    1.

    Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cacao, kawę rozpuszczalną i proszek do pieczenia. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180przez 20 minut. Odlać 0,5 szklanki mleka. Resztę zagotować z cukrem , dodać mąkę i cappucino rozrobione w 0,5 szklanki. Zagotować. Wystudzić, zmiksować z masłem. Ubić kremówkę z cukrem waniliowym, dodać2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, następnie ubitą kremówkę. Wierzch posypać kawą cappucino. Schłodzić.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, Deser, Ciasto z bitą śmietaną, ciasto Cappucino
  • 6 komentarzy

Dodane przez: pati197799

pati197799 206

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-01-29T22:40:42+01:00

1652 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »