Znakomicie się przechowują w blaszanej puszce nawet dwa tygodnie, nabierając aromatu. Są delikatne, przepyszne i zdrowe, bo pełne cennych witamin, mikroelementów i błonnika. To przysmak mojego męża. Wspólnie je robimy i świetnie się przy tym bawimy. Można za każdym razem dodawać inne bakalie.
4.5 (184 ocen)
Porady
Bakalie mogą być różne - jakie lubimy, także posiekana czekolada. Ważne, żeby razem było ich 20-25 dag. Suszone owoce trzeba namoczyć, inaczej ciastka będą zbyt suche. Z tego też względu lepiej nie dodawać za dużo orzechów (które można też zemleć, nie tylko posiekać). Moczyć owoce można w wodzie lub, jeśli ciasteczka będą jeść tylko dorośli, w aromatycznym alkoholu. Oczywiście, większe owoce (np. morele, figi, daktyle) siekamy:)
Komentarze