Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

To pyszne łakocie, które na zwierają mąki oraz cukru. Są delikatnie chrupiące i niezwykle kuszą swoim zapachem! Ciastka idealnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska oraz zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego.

  • 25 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (U mnie około 27 sztuk)
    150g masła orzechowego
    50g masła/margaryny
    100g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych)
    2 łyżki kaszy manny
    1 jajko
    1/2 banana
    Dodatkowo:
    2 łyżki orzechów włoskich (*)
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki jagód goi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Ciasteczka owsiane

Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana rozdusić widelcem na gładkie puree, a masło orzechowe z masłem/margaryną zmiksować na jednolitą konsystencję.
    Powyższe składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz kaszą manną.
    Na końcu wmieszać bakalie.
    Powstałe ciasto rozwałkować na grubość około 05-0,7mm i wykrawać z niego ciasteczka o dowolnych kształtach.
    Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia oraz wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec około 17 minut w temperaturze 180 stopni.
    (Posiadam piekarnik gazowy.)

Porady

(*) Można użyć dowolnych bakalii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować