Ciasteczka z nutellą

5 (177 ocen)

Pyszne małe ciasteczka, idealne do pochrupania. Ciasteczka są tak proste w wykonaniu, ze poradzi sobie z nimi nawet dziecko.

Składniki:

  • 3 szklanki mąki krupczatki
    1 szklanka mielonych orzechów włoskich
    1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki syropu barmańskiego o smaku orzechowym
    300 gram nutelli
    6 dag masła
    2 jajka
    1/3 szklanki mleka
    dodatkowo:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka z nutellą 1. Do miski wsypać mąkę,
    szczyptę soli i proszek do pieczenia, wymieszać, następnie dodać orzechy mielone i siekane oraz syrop orzechowy, dołożyć masło, nutellę, jajka i wlać mleko. Wszystkie składniki po prostu dodać do jednej miski i połączyć je ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta.
  • ciasteczka z nutellą 2. Wymieszane ciasto odstawić do lodówki na minimum godzinę po schłodzeniu z ciasta formować malutkie kuleczki o wielkości orzecha
  • ciasteczka z nutellą 3. włoskiego i obtoczyć je w cukrze pudrze.
  • ciasteczka z nutellą 4. Ciastka ułożyć na wyłożonych papierem blaszkach przy układaniu lekko je spłaszczyć i piec w temp. 180 st około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować