Ciasteczka ryżowe z dżemem

4.47 (156 ocen)

Bardzo szybko się je przygotowuje ale jeszcze szybciej znikają z talerza.

Składniki:

  • 1 paczka kleiku ryżowego
    1 margaryna
    3jajka
    ¾ szklanki cukru
    5 łyżek wiórek kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka cukru waniliowego
    Dżem o dowolnym smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Ciasteczka ryżowe z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki włóż do miski i zagnieć ciasto.
  • 2. Uformuj z niego kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż luźno na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kulce zrób palcem wgłębienie.
  • 3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około. 30minut w temp. 1700 C. na jasnozłoty kolor.
  • 4. Wyjmij z pieca i do każdego wgłębienia włóż trochę dżemu np. wiśniowego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować