Szarlotka Ani

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

ciasto kruche, bardzo smaczne a najważniejsze bardzo szybkie do wykonania.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 - 6 winnych jabłek
    3 szkl mąki
    4 jajka
    1,5 szkl cukru
    1 kostka margaryny
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    aromat śmietankowy

Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać pół szklanki cukru,szczyptę soli,śmietanę,żółtka i margarynę.Szybko zagnieść ciasto.
    Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,osłodzić połową szklanki cukru i dodać aromat.
    Blachę wysmarować tłuszczem wyłożyć większą połową ciasta i dodać doprawione jabłka. Z białek ubić pianę z resztą cukru i szczyptą soli. Wyłożyć na jabłka.Resztę ciasta podrobić na kawałeczki i ułożyć na szarlotce.Piec 40 min w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować