Chińszczyzna na szybko

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealne danie, gdy brak czasu na skomplikowane potrawy.

Składniki:

  • ● makaron z 2-3 zupek chińskich
    ● sos sojowy
    ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● mrożonka mieszanka chińska z grzybami mun
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Chińszczyzna na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w małe kawałki.
    Oprószamy przyprawa uniwersalna i podsmażamy
    na oleju. Dodajemy warzywa,
    smażymy.
  • 2. Gorącą wodą zalewamy
    makaron z zupek (bez przypraw).
    Przykrywamy i odstawiamy
    na 4 minuty. Makaron
    mieszamy z warzywami i mięsem.
    Dusimy (najlepiej w woku),
    podlewając 1/2 szkl. wody.
    Doprawiamy sosem
    sojowym i chwilę dusimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zupki chińskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować