Chińskie pierożki w Polskim rosole.

4.5 (195 ocen)

  • 40 min

Pierożki i rosół ... idealne połączenie

  • 40 min

Składniki:

  • na ciasto
    300 gr mąki
    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka smalcu
    200 ml wrzątku

    nadzienie;
    450 gr mięsa mielonego indyczego
    3 łyżki białej fasoli (może być z puszki)
    3 owocki kardamonu
    szczypta ziół prowansalskich
    pół łyżeczki imbiru
    2 łyżki sosu sojowego
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka cukru
    1 mała papryczka chili
    1 łyżka sezamu
    1 łyżka siekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pierogi

Chińskie pierożki w polskim rosole. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chinskie pierozki w polskim rosole 1. Mięso lekko wysmażyć, dodać przyprawy, czosnek, posiekaną papryczkę i fasolę, podusić ok 10 min. przełożyć do robota i wszystko zmiksować na pastę.
    Do pasty dodać sezam i szczypiorek. Wymieszać.


    ciasto; W misce wymieszać mąkę z solą , proszkiem do pieczenia i smalcem, zalać wrzątkiem i szybko zgnieść na jednolite ciasto.

    Ciasto wałkować cienko jak na tradycyjne pierożki, kroić w kwadraty , nakładać nadzienie i formować sakieweczki, górę ucinać.
    Gotować na parze ok 10 min.

    Pierożki podać z tradycyjnym rosołem z kurczaka .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować