Chińskie pierożki smażone

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Pierożki można serwować jako przystawkę, jak również podawać w formie obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • farsz:
    200 g mielonej wołowiny
    1/2 pęczka szczypiorku
    kawałek pora
    1-2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    papryka w proszku

    ciasto:
    1 szkl wody
    około 2 szklanki mąki
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Przystawki

Chińskie pierożki smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto. 1. Wodę wlać do miski, posolić. Stopniowo dodawać mąkę. Zagnieść ciasto. Nie może być twarde. Odstawić na 15 minut.
  • Pora i szczypiorek pokroić. 2. Pora pokroić w kostkę a szczypiorek poszatkować.
  • Do mięsa dodać resztę składników. 3. Dodać do mięsa mielonego, doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku i połączyć z olejem.
  • Podzielić na kawałki, każdy rozwałkować. 4. Ciasto podzielić na około 25 kawałków. Każdy rozwałkować na cienki placek.
  • Na środek nałożyć farsz. 5. Na środek każdego nałożyć łyżeczkę farszu.
  • Zawijać w sakiewki. 6. Zawijać w kształt sakiewek.
  • Smażyć w głębokim oleju. 7. Smażyć w głębokim oleju, nie za mocno rozgrzanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować