Brzoskwiniowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzić. Gdy zacznie tężeć, wymieszać z serkami waniliowymi.
2.Brzoskwinie osączyć z zalewy. Biszkopty rozłożyć na dnie tortownicy (średn. 22 cm), lekko skropić sokiem z brzoskwiń. Połowę owoców pokroić w kostkę, dodać do masy serowej, wyłożyć na biszkopty. Odstawić do schłodzenia.
3.W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, wylać na masę serową.
4.Rozłożyć pokrojone w plasterki pozostałe brzoskwinie. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w gorącej wodzie. Gdy zacznie tężeć, zalać brzoskwinie i odstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.
Komentarze