Serniczek kokosowo - brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny serniczek na zimno kuszący delikatnością kokosu, uwodzący lekką słodyczą brzoskwini.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 galaretki brzoskwiniowe
    1 puszka brzoskwiń w syropie
    500 g serka kokosowego
    250 g serka naturalnego
    200 g śmietanki 30%
    3 łyżeczki żeatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Serniczek kokosowo - brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 200 ml wrzątku. Wystudzić. 2/3 galaretki przelać do formy. Wstawić do lodówki do stężenia.
  • 2. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Pokroić w ćwiartki. Ułożyć gęsto w formie na zastygniętej galaretce / pozostałe odłożyć/. Wylać pozostałą częśc galaretki. Schłodzić.
  • 3. 3 łyżeczki żelatyny zalać odrobiną zimnej wody, osdtawić do napęcznienia i rozpuścić w kapieli wodnej.
  • 4. Serek kokosowy zmieszać z 200 ml śmietanki 30% - ubić. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Kokosowy serek wyłożyć na galaretkę z owocami.
  • 5. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody, przestudzić.
  • 6. Resztę brzoskwiń zblendować, dodać do serka naturalnego i dokładnie wymieszać. Zmiksować z galaretką. Wylać na warstwę kokosową.
  • 7. Wyłożyć herbatniki, odpowiednio docinając. Schłodzić.
  • 8. Gdy ostatnia warstwa jest już zastygnięta -włożyć na kilka sekund formę z sernikiem na zimno do gorącej. Po czym przykładamy talerz i obracamy ciasto delikatnie uwalniając z formy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kokos Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować