Serniczek kokosowo - brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 200 ml wrzątku. Wystudzić. 2/3 galaretki przelać do formy. Wstawić do lodówki do stężenia.
2.Brzoskwinie odsączyć z syropu. Pokroić w ćwiartki. Ułożyć gęsto w formie na zastygniętej galaretce / pozostałe odłożyć/. Wylać pozostałą częśc galaretki. Schłodzić.
3.3 łyżeczki żelatyny zalać odrobiną zimnej wody, osdtawić do napęcznienia i rozpuścić w kapieli wodnej.
4.Serek kokosowy zmieszać z 200 ml śmietanki 30% - ubić. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Kokosowy serek wyłożyć na galaretkę z owocami.
5.Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody, przestudzić.
6.Resztę brzoskwiń zblendować, dodać do serka naturalnego i dokładnie wymieszać. Zmiksować z galaretką. Wylać na warstwę kokosową.
7.Wyłożyć herbatniki, odpowiednio docinając. Schłodzić.
8.Gdy ostatnia warstwa jest już zastygnięta -włożyć na kilka sekund formę z sernikiem na zimno do gorącej. Po czym przykładamy talerz i obracamy ciasto delikatnie uwalniając z formy.
Komentarze