Brownie pomarańczowe z orzechami włoskimi

4.5 (196 ocen)

Mocno czekoladowe , wilgotne ciasto z wyczuwalnym smakiem pomarańczy oraz z chrupiącymi orzechami.

Składniki:

  • Blaszka 27,5 X 17cm.

    100g. czekolady deserowej ze skórką pomarańczy
    100g. czekolady mlecznej
    150g. masła 82%
    4 jajka
    1 szklanka cukru trzcinowego
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
    Polewa:
    100g. czekolady mlecznej
    50g. masła 82%

    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Brownie pomarańczowe z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nad kąpielą wodną rozpuszczamy masło z obiema czekoladami.
    Odstawiamy do ostygnięcia.
    Dodajemy jajka , cukier trzcinowy , proszek do pieczenia oraz mąkę , miksujemy składniki do powstania jednolitej masy.
  • 2. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia , wylewamy masę , pieczemy 45 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
    Upieczone ciasto posypujemy orzechami.
  • 3. Polewa:Nad kąpielą wodną rozpuszczamy masło z czekoladą , odstawiamy do lekkiego ostudzenia.
    Polewę wylewamy na wierzch ciasta.
    Odstawiamy do zastygnięcia czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować