Biszkoptowe serce

4.5 (199 ocen)

Ciasto najprostsze na świecie. Biszkopt i panna cotta… Do tego kilka owoców i już można jeść.

Składniki:

  • - 3 jajka;
    - 3 łyżki mąki pszennej;
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, nawet troszeczkę mniej;
    - 3 łyżki cukru;
    - panna cotta;
    - kilka owoców.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkoptowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystkie składniki.

    Ciasto przelać do tortownicy, ale ja upiekłam w silikonowym sercu.

    Piec w 170°C przez około 25 minut, do suchego patyczka. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia.

    Następnie połączyć z przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu panna cottą.
    Schłodzić i posypać owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować