Biszkopt z rabarbarem

4.49 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciasto jest doskonałe do popołudniowej niedzielnej kawy.

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1 szkl. mąki
    0,5 szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka octu.

    Masa I:
    50 dag rabarbaru
    1 szkl. cukru
    2 galaretki agrestowe.

    Masa II:
    2 galaretki
    2 op. Śnieżki.

    Do dekoracji: czekolada
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem i octemi dodajemy do piany. Wsypujemy mąkę, mieszamy. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Masa I: pokrojony rabarbar rozgotowujemy w 1/2 szkl. wody z cukrem. Wsypujemy galaretki, mieszamy i wykładamy na ciasto. Studzimy.
  • 3. Masa II: galaretki rozpuszczamy i mieszamy z ubitymi Śnieżkami. Wylewamy na wierzch ciasta, posypujemy startą czekoladą, chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować