Biszkopt dietetyczny

4.49 (172 ocen)

  • 20 min

Lekkie dietetyczne ciasto...

  • 20 min

Składniki:

  • *4jajka
    *1/2 szklanki cukru pudru
    *1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    *cukier waniliowy
    *tłuszscz do wysmarowania formy
    *cukier puder do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt dietetyczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubijamy na gęsty kogel mogel
    2) dodajemy ubite na sztywną pianę białka
    3) przesiewam mąkę i delikatnie mieszamy
    4) przelewamy ciasto do średniej wielkosci formy i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 30-35minut

Porady

Podajemy posypane cukrem pudrem. Możemy dodać konfiturę...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować