Biszkopciki naturalne

4.96 (163 ocen)

  • 30 min

Lekkie puszyste biszkopty, bez sztucznych "ulepszaczy" idealne dla dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek z hodowli wiejskiej
    40 g cukru pudru
    80 g cukru
    60 g mąki typ 405
    40 g mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.96 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopciki naturalne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę, delikatnie mieszamy ją z masą z żółtek. Dodajemy przesianą mąkę z mąką ziemniaczaną. Mieszamy i napełniamy worek cukierniczy z gładką końcówką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy placuszki o średnicy 5 cm.
  • 2. Od razu wkładamy o piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 15 minut. Przekładamy je razem z papierem na metalową kratkę, gdy ostygną, delikatnie odklejamy od papieru.

Porady

Można po wierzchu posypać cukrem pudrem lub płatkami migdałowymi. Tak przygotowane biszkopty mogą stanowić podstawę do wielu deserów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować