Biało - czerwona kapusta zasmażana

4.44 (147 ocen)

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Ciepła sałatka z białej i czerwonej kapusty.

Składniki:

  • 500 g poszatkowanej białej kapusty
    150 g poszatkowanej czerwonej kapusty
    3 ząbki czosnku
    1 szklanka wody
    4 łyżki oleju
    4 łyżki śmietany 18%
    2 - 3 łyżeczki mąki kukurydzianej
    1 łyżka kminku całego
    3 - 4 łyżeczki majeranku suszonego
    kwasek cytrynowy do smaku (wg uznania)
    cukier do smaku (wg uznania)
    przyprawa uniwersalna do potraw lub sól do smaku (wg uznania)
    pieprz czarny mielony do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.44 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta zasmażana

Biało - czerwona kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biało - czerwona kapusta zasmażana 1. Olej rozgrzać na patelni - dorzucić posiekany czosnek i kminek. Chwilę smażyć. Następnie dodać kapustę białą oraz czerwoną, kwasek cytrynowy i cukier. Całość zalać wodą i dusić pod przykryciem 30 min. Po tym czasie do kapusty dodać śmietanę, majeranek, przyprawę uniwersalną / sól i pieprz - wymieszać. Całość oprószyć mąką kukurydzianą i chwilę zasmażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować