Bananowo-śmietankowe ciasto

4.5 (187 ocen)

  • 50 min

Lekkie ciasto z bananami

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt ciemny:
    4 jajka
    6 łyżek cukru
    2 łyżki mąki
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Śmietana:
    400 ml śmietany kremówki
    1 opakowanie cukru waniliowego
    15 dag cukru
    2,5 łyżeczki żelatyny
    3-4 banany
    czekolada mleczna
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bananowo-śmietankowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. Wylewamy w formę i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę i ubić na sztywną pianę. Banany podusić widelcem, czekoladę pokruszyć na kawałki. Dodać do śmietany, wymieszać i wyłożyć na biszkopt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować