Babka cafe latte

5 (184 ocen)

Babka w sam raz dla wszystkich wilebicieli takich ciast, szybka, łatwa i pyszna.

Składniki:

  • - 250 g margaryny Kasi
    - 200 g cukru
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
    - 4 jajka
    - 350 g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - 75 ml mleka
    - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    - 3 łyżeczki kakao
    - cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka cafe latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo po 1 jajku, cały czas ucierając. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i solą oraz mleko. Mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kawę, do drugiej kakao a trzecią pozostawiamy jasną. Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 6x30 cm. wyłożonej papierem do pieczenia alub posmarowanej masłem. Najpierw część z kawą, potem z kakao a na wierzch część jasną. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok 50 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować