Jajecznica z rydzami

4.45 (154 ocen)

Najlepsze grzyby, więc trzeba korzystać póki są.

Składniki:

  • - 200 g rydzy
    - 6 jajek
    - łyżka masła
    - 1/2 małej czerwonej cebuli
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (154 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Rydze czyścimy kroimy w paski, malutkie można dać w całości. Dodajemy do cebuli i podsmażamy 5 min. Wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, gdy jajko się zetnie zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerzyk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować