Babeczki z kremem szwedzkim

5 (1 ocen)

  • 2 godz.

Są bardzo pyszne . ; )

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto :
    1/2 kg mąki; 25 dag margaryny; 15 dag cukru; 3 żółtka; cukier waniliowy.
    Krem:
    1 margaryna; 30 dag cukru; 1 łyżka kakao; marmolada.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z kremem szwedzkim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Tłuszcz posiekać z mąką dodać cukier, żółtka. Szybko wyrobić. Ciasto schłodzić i układać na foremki i upiec.
    Krem :
    Margarynę utrzeć do białości. Z cukru zrobić gęsty syrop, ochłodzić, wlewać po trochu do margaryny ciągle mieszając. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać olejek i kwasek, do drugiej kakao. Upieczone babeczki smarować marmoladą, dekorować masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować