Babeczki z serem pleśniowym i gruszką...

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

... podane w towarzystwie białego półwytrawnego wina. Połączenie idealne.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 150 gramów
    - masło: 100 gramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - sól (pół płaskiej łyżeczki): 0.5 łyżeczki
    - ser pleśniowy: 200 gramów
    - dojrzała gruszka: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - skorka z cytryny: 1 łyżka
    - pieprz kolorowy (świeżo zmielony): 2 szczypty
    - masło (do wysmarowania foremek): 1 łyżka
    - kaszka manna (do wysypania foremek): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z serem pleśniowym i gruszką... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki z gorgonzolą i gruszką 1 1. Składniki na ciasto zagnieść.
  • babeczki z gorgonzolą i gruszką 2 2. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 15 minut do lodówki.
  • babeczki z gorgonzolą i gruszką 3 3. Foremki wysmarować masłem, wysypać kaszką manną...
  • babeczki z gorgonzolą i gruszką 4. ... wylepić ciastem...
  • babeczki z gorgonzolą i gruszką 5. ...obciążyć np. ziarnami fasoli.
  • babeczki z gorgonzolą i gruszką 6 6. Piec ok. 15 minut, usunąć ziarna i piec nadal do lekkiego zbrązowienia.
  • 7. Po upieczeniu i ostudzeniu, wypełnić pokrojonym w kawałki serem, gruszką pokrojoną w ósemki, skropioną sokiem z cytryny. Całość posypać startą skórką cytrynową i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować