Co robili sławni kucharze zanim zostali… sławni? Jak rozwijała się ich kariera – czy byli samoukami, którzy uporem i pasją doszli do perfekcji w gotowaniu, czy kształcili się w słynnych szkołach gastronomicznych i praktykowali w najdroższych restauracjach? A może to blogerzy, którzy hobby zmienili na pracę i zostali odkryci przez przypadek?
Czym zasłużyli na swoją popularność i uznanie? Co takiego sprawiło, że ich przepisami inspirują się pasjonaci gotowania na całym świecie?
W naszym cyklu Kulinarna liga mistrzów poznasz wschodzące, lecz już popularne gwiazdy gotowania i starych wyjadaczy, których pozycja na rynku wydaje się być nie do ruszenia. Poznaj mentorów i uczniów, głowy pełne pomysłów i lata doświadczenia. Persony, które znają wszyscy miłośnicy kuchni i tych, o których dopiero niedługo będzie bardzo głośno.
Co tydzień annasianna zaprezentuje sylwetkę jednego słynnego kucharza, przed którym kariera dopiero się rozpoczyna, by w kolejnym tygodniu pokazać jego mistrza, mentora, nauczyciela.
Dowiedz się, jak toczą się kariery słynnych szefów kuchni i wschodzących gwiazdek kulinariów.
Komentarze