• Jak ugotować kakao?

  • Gotowanie kakao to niezwykle trudna sztuka. Nie mamy na myśli kakao rozpuszczalnego, gdzie wystarczy wrzucić dwie łyżeczki proszku, zalać wodą albo gorącym mlekiem.

  • jak ugotować kakao

    jak ugotować kakao

  • Gotowanie kakao to niezwykle trudna sztuka. Nie mamy na myśli kakao rozpuszczalnego, gdzie wystarczy wrzucić dwie łyżeczki proszku, zalać wodą albo gorącym mlekiem. To jest napój kakaowy. A my mamy na myśli prawdziwe kakao, które wymaga sporych nakładów pracy i skupienia podczas przygotowywania. Najpierw należy pomieszać kakao z cukrem i niewielką ilością mleka. W międzyczasie należy grzać mleko na kuchence, tak aby mieszankę kakao, cukru i niewielkiej ilości mleka, wlać do garnka z ciepłym mlekiem i zagotować. Na jedną szklankę mleka potrzebujecie jedną łyżeczkę suchego kakao i łyżeczkę cukru. Ci odważniejsi kulinarni zapaleńcy, mogą sypać suche kakao wymieszane z cukrem (najlepiej pudrem) do ciepłego mleka, jednocześnie mieszając w garnku łyżką. Wprowadźcie nasze porady w życie i poczujcie inny smak kakao!

     
  • 0 komentarzy