Przepisy
Typ dania
Ciasta
Curry
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Desery
Dodatki
Kluski
Napoje
Pasty
Pasztety
Pieczywo
Pierogi
Pizza
Placki
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Surówki
Wędliny
Zapiekanki
Zupy
Posiłki
Szybka kuchnia
Dania do pracy
Dania do szkoły
Drugie śniadanie
Kolacja
Lunch
Obiad
Podwieczorek
Przekąska
Śniadanie
Do spiżarni
Napitki
Kuchnie Świata
Afrykańska
Amerykańska
Azjatycka
Bliskowschodnia
Bułgarska
Chińska
Czeska
Egzotyczna
Europejska
Francuska
Grecka
Gruzińska
Hiszpańska
Indyjska
Japońska
Koreańska
Meksykańska
Polska
Staropolska
Śródziemnomorska
Tajska
Turecka
Węgierska
Włoska
Żydowska
Kuchnia kresowa
Ukraińska
Okazje
Andrzejki
Dzień kobiet
Dzień matki
Chrzciny
Grill
Halloween
Imieniny
Karnawał
Komunia
Piknik
Post
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wesele
Wielkanoc
Dzień dziecka
Impreza
Dietetyczne
Bez laktozy
Bezglutenowe
Dieta cukrzycowa
Dieta halal
Dieta hinduska
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskotłuszczowa
Niskosodowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Tanie
Sezonowe
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Bigos z młodą kapustą
Sałatka z młodych ziemniaków
Pesto pietruszkowe
Surówka z młodej marchwi
Syrop z pokrzywy
Ciasto wiosna
Ciasto leśny mech
Gołąbki z młodej kapusty
Kiszony topinambur
Ciasta
Biszkopt
Ciasto bez pieczenia
Ciasto drożdżowe
Ciasto ucierane
Ciasto z kremem
Ciasto z budyniem
Ciasto z galaretką
Ciasto z owocami
Serniki
Tort urodzinowy
Obiady
Dania mięsne
Dania z makaronem
Dania z ryb
Dania z ziemniaków
Dania z ryżem
Domowy fast-food
Pierogi
Naleśniki
Potrawka
Obiad fit
Kulinarne inspiracje
Newsy
Galeria przepisów
Porady
Ogłoszenia
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Opublikowane
Liczba przepisów: 10
4.75
(4 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.75
(4 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Risotto na zielono z łososiem i podsuszonymi pomidorkami
monikismakołyki
Risotto, delikatne, bardzo kremowe, ze szparagami i dużą ilością świeżych ziół. Pomidorki podsuszone dodały nie tylko smaku, ale i koloru. To danie jednogarnkowe, dla całej rodziny, smaczne i zdrowe.
35 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Smażone pierogi z mięsem wołowym, pieczarkami i pomidorami suszonymi
monikismakołyki
Pierogi to jedno z moich dań ulubionych, ale tych w domu zrobionych, gdy są świeże nie odmrażane, gdy dobrym farszem są nadziewane. Lubię pierogi smażone, gotowane czy pieczone, ruskie, mięsem, czy kapustą nadziewane.
2 godz.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zupa – krem z warzyw z curry i matcha
monikismakołyki
Zupy krem są nie tylko smaczne, ale i zaczarowane, bo warzywa których czasem się nie lubi sprytnie są przemycane. Szczerze, moje dzieci za marchewką, porem, pietruszką nie przepadają i widząc je, ich nie zjadają, ale gdy im zupę podałam to puste talerze otrzymałam. Nawet nie wiedziały jakie warzywa...
40 min
4.48
(177 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.48
(177 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro
monikismakołyki
Jak pogoda, to każdą wolną chwilę na świeżym powietrzu spędzamy, mniej czasu na gotowanie mamy. Dlatego proponuję Wam przepis na danie, które 5 min się przygotowuje i niewiele kosztuje. Do piekarnika wkładacie i 30 min czekacie. Może być jako przystawka podawana, lub jako przekąska, na jeden kęs, po...
40 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Gołąbki warzywne (dynia, papryka, marchew, cebula) z kaszą gryczaną
monikismakołyki
Tym razem gołąbki przygotowałam, w liściach kapusty nietypowy farsz schowałam. Cebula, marchew papryki kolorowe, dynia, kasza i przyprawy w smaku wyjątkowe. Gołąbki olejem chili polałam i w piekarniku je wypiekałam. Podczas pieczenia wszystkie smaki się zmieszały, dzięki temu farsz wyszedł doskonały....
2 godz.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Włoskie farfalle z kurczakiem i sałatą rzymską
monikismakołyki
Niektóre warzywa tylko w formie świeżej zjadałam, sałatę rzymską do nich zaliczałam. Postanowiłam, trochę inaczej ją przygotować i na ciepło z makaronem oraz kurczakiem skomponować. Filet w kostkę pokroiłam i z czosnkiem wysmażyłam, sałatę do mięsa dodałam, z ugotowanym makaronem zmieszałam, smacznie...
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Gołąbki z ryżem, indykiem i paloną papryką
monikismakołyki
Gołąbki szybkie do przygotowania, smaczne z ciekawym farszem do zjadania.
2 godz.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Babeczki czekoladowe z wafelkami, pana cottą chałwową i musem pomarańczowym
monikismakołyki
Babeczki czekoladowe z wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, pana cottą o smaku chałwowym i musem pomarańczowym. Czereśnie w syropie zielonym fajnie kontrastowały, a płatki czekoladowe i mięta delikatności dodały.
3 godz.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Orientalne risotto z kurczakiem i chrupiącą czerwoną kapustą
monikismakołyki
Polecam risotto na orientalnych mrożonych warzywach przygotowane, do którego mięso w marynacie sojowej zostało dodane. Kapusta czerwona trochę w daniu smakowo "namieszała" i fajnej chrupkości dodała. Soli mało co użyłam bo innymi produktami zastąpiłam, ale za to, całość dobrze pieprzem wyostrzyłam.
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Sałatka – zielone gniazdo z jajkiem
monikismakołyki
W końcu kiełki mi w doniczkach wykiełkowały :P więc od razu w sałatce wylądowały :P Nie tylko ciekawie wyglądają, ale fajnego smaku dodają. Na talerzu rukolę w „gniazdo” ułożyłam, a w sam środek jajko z wody dołożyłam. Na wierzch kapary, rzodkiewkę dodałam i czarnym sezamem dla kontrastu posypałam.
15 min